Luciafirande som på 1930-talet, Vallby Friluftsmuseum

Adress: Skerikesv. 2, 724 80 Västerås Datum: Tisdag 12 dec 2017 - tisdag 12 dec 2017 Visa karta

Adress: Skerikesv. 2, 724 80 Västerås

Tänk dig en vinterkväll för ungefär 80 år sedan. Ute är det snö och gnistrande kallt men i Frössvi missionshus sprids värmen från den sprakande elden i kaminen. Missionsförsamlingen har samlats för att fira Lucia.
Det råder en mycket högtidlig stämning. Några församlingsmedlemmar har övat flitigt sen ett tag tillbaka. Nu har de tagit på sig sina nystrukna nattsärkar och satt glitter i håret. Lucian har fått krona och slöja. Ljusen tänds och sorlet tystnar. Snart är det dags!

Mitt i mörkaste vintern bjuder Vallby Friluftsmuseum in till en luciatablå som på 1930-talet. I det stämningsfulla missionshuset framförs luciasånger ur äldre tablåer och arkivmaterial. Efteråt serveras som sig bör kyrkkaffe med dopp. Man ska också veva tombolan och dra en lycklig vinnare. Varmt välkommen!

Endast förköp på Västerås Tourist Center samt online på visitvasteras.se.

Datum: 12 december
Tid: 17.30 och 19.00
Pris: 100 kr per vuxen, 80 kr per barn (7-18 år), fri entré barn 0-6 år
Onumrerade sittplatser

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Totalt pris
Loading
Hotell

Best Western Plus Hotel Plaza

Avstånd: 2,3 km
Välkommen till Best Western Plus Hotel Plaza! Hotellet med utsikt över vackra Mälaren, beläget mitt i Västerås trivsamma centrum med gångavstånd till Aros Congress Center, teater, konstmuseum, restauranger, biografer, shoppingcenter och mycket annat.
Stuga/Stugby

Skerike Golfklubb

Avstånd: 3,6 km
Bo på Skerike Golfklubb endast 6,5 km från Västerås centrum. Lantligt men ändå nära centrum. Ni behöver inte spela golf för att bo hos oss. Vill ni går det bra att prova då vi har en pay & play-bana och uthyrning av klubbor.
Hotell

BEST WESTERN Hotel Esplanade

Avstånd: 2,1 km
Mitt i centrala Västerås, med närhet till Aros Congress Center och Västerås Konserthus, hittar ni BEST WESTERN Hotel Esplanade. Hotellets totalt 75 rum är fördelade som åtta sviter, 26 dubbelrum och 41 enkelrum, alla inredda i en ljus skandinavisk stil med parkettgolv.