Reformationsturen light

Adress: Skrerikesv. 2, 724 80 Västerås Visa karta

Adress: Skrerikesv. 2, 724 80 Västerås

En promenad genom Västerås äldsta delar där vi snokar reda på vad som egentligen hände under den där ödesdigra riksdagen i det gamla Dominikanerklostret vid Mälarens strand år 1527

Vi rör oss längs med Svartån, från den mäktiga domkyrkan till Fiskartorget och föreställer oss hur Västerås, en av Sveriges äldsta städer, kan ha tett sig under det omtumlande 1500-talet. Hur har Luther påverkat Sverige? Vem var Olaus Petri? Vad betyder egentligen Hokus Pokus och hur rik blev Gustav Vasa då han krossade den katolska kyrkans makt i Sverige? Dessa och många andra frågor kommer du förhoppningsvis få svar på under turen som därtill avslutas med kyrkkaffe med 1500-talstouche.
Fika ingår.
Start Fiskartorget.

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    46 21398070
Stuga/Stugby

Skiljebo

Avstånd: 2,8 km
Den här stugan ligger på bostadsområdet Skiljebo, ca 4 km från Västerås centrum. Ett perfekt boendealternativ för dig som vill bo i stuga centralt i staden med närhet till såväl centrum som flygplatsen.
Hotell

Best Western Plus Hotel Plaza

Avstånd: 71 meter
Välkommen till Best Western Plus Hotel Plaza! Hotellet med utsikt över vackra Mälaren, beläget mitt i Västerås trivsamma centrum med gångavstånd till Aros Congress Center, teater, konstmuseum, restauranger, biografer, shoppingcenter och mycket annat.
Hotell

Hotell Utter Inn

Avstånd: 1,7 km
OBS! Har du presentkort för övernattning på hotellet måste du kontakta Västerås Tourist Center för bokning, +46 21 39 01 00. Från Östra hamnen i Västerås avgår båten som tar er ut till Hotell Utter Inn, 301 meter norr om Amundsgrund, i Västerås skärgård. På den 25 kvm stora flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, kanske en stunds avkoppling med en god bok eller varför inte ta en rofylld färd med hotellets gummibåt till någon av de närbelägna, obebodda öarna.